Отборът на Манчестър Юнайтед победи с 1:0 Фулъм като гост в

...
Отборът на Манчестър Юнайтед победи с 1:0 Фулъм като гост в
Коментари Харесай

Бруно Фернандеш спаси вял Манчестър Юнайтед на Крейвън Котидж

Отборът на Манчестър Юнайтед победи с 1:0 Фулъм като посетител в мач от 11-ия кръг на Висшата лига. В 9-ата минута на дуела падна гол за " алените дяволи ", който обаче бе анулиран поради засада. Така първото полувреме приключи при нулево тъждество.

През по-голяма част от второто полувреме лондончани бяха по-добрият отбор на терена, само че Бруно Фернандеш избави Манчестър Юнайтед с късно попадение. Така " алените дяволи " се върнаха на победния път след двете тежки загуби с 0:3 вкъщи.

" Червените дяволи " стигнаха до попадение в 9-ата минута, откакто Ериксен прати центриране на далчената греда, а там Гарначо съумя да отиграе. Неговото подаване паралелно на голлинията стигна до Скот МакТоминей, който бе самичък на далечната греда и прати топката в опразнената врата. Попадението обаче бе анулирано поради засада на Хари Магуайър, който посегна към топката при центрирането.

Уилиан получи отляво в 21-ата минута. Той напредна добре и нахлу в наказателното поле, след коео стреля в близкия ъгъл. Топката обаче рикошира от бранител на гостите и излезе в ъглов удар. При последвалото центриране Хари Магуайър се оправи, а по-късно Хари Уилсън опита изстрел от отдалеченост, който не се получи. 

В 27-ата минута Алехандро Гарначо се озова в пеналтерията на лондончани. Той се обърна и потърси Скот МакТоминей, който нахлуваше напред. Неговият удар обаче бе спрян от състезател на Фулъм. Последва и сигнал за засада на аржентинското крило. Веднага заплахата се трансферира пред вратата на Онана, откакто Уилиан прати положително центриране към Хари Уилсън, който бе изпреварен от Диого Далот. Това бе решаващо изчистване на бранителя. 

Четири минути по-късно домакините се впуснаха на бърза контраофанзива, Иуоби подаде към Хари Уилсън. Той си завоюва пространство и се опита да стреля отвън наказателното, фронтално от вратата, само че неговият шут бе блокиран. В 32-ата минута пък Джони Еванс опита с акробатично осъществяване да заплаши Лено, само че ударът му мина надалеч от задачата. Минута по-късно добра акция на " алените дяволи " приключи с удар на Бруно Фернандеш, който бе уловен от стража на Фулъм.

В 38-ата минута Алекс Иуоби пое топката в своята половина и завладя ужасно доста пространство, стигайки до границата на противниковто наказателно поле. Неговият завършващ изстрел обаче бе разочароващ.

В последните секунди на постоянното време на първата част Уилиан влезе към вътрешността на игрището, настройки си топката и стреля. Изстрелът му обаче не попадна в задачата. 

Три минути след подновяването на игра Алехандро Гарначо се оказа с топка в крайници в наказателното поле, той си я настройки и шутира, само че Бренд Лено избави. Стражът се оправи без проблеми макар рикошетът в състезател на Фулъм.

В 57-ата минута домакините проведоха рискова офанзива, Хари Уилсън откри Уилиан в наказателното поле, а той потърси съотборник към бялата точка в пеналтерията. Топката обаче бе избита след добра интервенция на Аарън Уан-Бисака. Минута по-късно " алените дяволи " имаха съществени искания за игра с ръка на футболист на Фулъм. Реферът остави играта да продължи, а това докара до ново състояние пред Онана. Уилиан стреля отвън наказателното поле, а ударът му не бе надалеч от това да откри очертанията на вратата.

Хари Уилсън също бе  покрай гола в 61-ата минута, когато стреля от отдалеченост. Мощният му шут затрудни Онана, който въпреки всичко съумя да избие с една ръка. Последва корнер, който докара и до обстановка пред Жоао Палиня, който също стреля. Вратарят на Манчестър Юнайтед съумя да се намеси още веднъж. 

Още три минути по-късно добра опция се откри пред Калвин Баси, който стигна до топката при центриране. Той обаче не съумя да нанесе прекрасен изстрел от придвижване и отбраната на " алените дяволи " се оправи. В 65-ата минута Родриго Мунис стреля с глава след подаване от ъглов удар, само че осъществяването му мина малко над напречната греда.

В 71-ата минута Фекундо Пелистри си спря подаване на гърди, след което си настройки топката и стреля по земя с левия крайник. Ударът му бе избавен от Лено. Седем минути по-късно Диого Далот си опитва шанса с изстрел от границата на пеналтерията. Силният му удар обаче прелетя настрана от вратата.

В 83-ата минута Бруно Фернандеш реши непосредствено да обстрелва вратата на Фулъм от директен свободен удар. Изстрелът му от далечна отдалеченост обаче не затрудни стража на домакините. Минута по-късно Марсиал също имаше добър късмет, само че от сложна позиция не съумя да насочи прецизен удар.

Минута преди края на постоянното време Хари Уилсън стреля от директен свободен удар. Изпълнението му не бе положително и мина настрана от задачата.

В първата минута от продължението Бруно Фернандеш пое на границата на пенатлерията след неубедителните опити на Жоао Палиня да почисти. Португалецът залъга съперник и стреля с десния крайник. Лено стигна до топката, само че не съумя да я извади.

FT  0:1

0:1 Бруно Фернандеш 90+1

Съставите на двата тима:

ФУЛЪМ:  Лено, Кастан, Баси, Рийм, Робинсън, Палиня, Иуоби, Уилсън, Перейра, Вилиан, Мунис

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД:  Онана, Уан-Бисака, Еванс, Магуайър, Далот, Мактоминей, Ериксен, Антони, Фернандеш, Гарначо, Хойлунд
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР